Byggarbete på gång.

Byggarbete på gång

Hyttfogden Konferens & Spa går riktigt bra vilket vi givetvis är glada över. Faktum är att det under en ganska lång period varit så att vår möjlighet att växa begränsats i huvudsak av utrymme. Vi behöver helt enkelt mer plats för att alla som vill komma hit ska kunna få den upplevelse de förtjänar. Det är någonting som kommer att kräva rätt så mycket arbete och är då givetvis någonting som vi är lite rädda för. Men nu känner vi att vi byggt upp en tillräckligt stor buffert för att det ska vara värt det att ta lite risker. För antingen så står vi still och stampar där vi är idag eller så tar vi chansen och ger oss själva möjligheten att växa och konkurrera på allvar på konferensmarknaden i Sverige.

vibrationsmätning

Såhär ser en vibrationsmätning ut!

Grundliga mätningar
Till att börja med så ska vi utföra ett antal mätningar, med mål att avgöra hur pass stor miljöpåverkan ett bygge skulle få, och för att komma på bästa sätt att bygga på. Vi anlitade Metron för detta och de gjorde verkligen ett mycket grundligt arbete. Vi känner oss nu säkra på att våra nya lokaler kommer att bli i det närmaste helt perfekta utan någon större negativ påverkan på miljön och omgivningarna. För oss är detta mycket viktigt; vi tar vårt miljöansvar på mycket stort allvar. På sätt och vis känner vi att det är lite av vårt signum, även om vi inte framhåller det så mycket i vår marknadsföring (vilket vi kanske borde göra).

Spännande år 2016
Vår målsättning är att de nya lokalerna ska vara klara att tas i bruk någon gång under sommaren 2016. Det gör att det kommer att bli ett mycket spännande år, där vi parallellt med byggarbetet också ska kunna erbjuda våra gäster en konferens- och spaupplevelse på vår vanliga höga nivå. Vissa kompromisser kommer med största sannolikhet att vara omöjliga att undvika tills bygget är klart. Men vi lovar att vi ska göra vårt allra bästa för att se till att det orsakar minimalt med störningar. Det kommer definitivt att bli en spännande utmaning för oss, som vi hoppas att vi kan tackla på ett bra sätt.

Friskt vågat, hälften vunnet?
Som det gamla talesättet säger så har man kommit en bra bit på vägen bara man vågar ta lite risker. Att ta beslutet att bygga ytterligare en anläggning var inte helt lätt, och kanske borde vi ha påbörjat arbetet tidigare. Det handlade helt enkelt om en mental spärr som vi var tvungna att övervinna – själva idén om ett stort bygge är lite skrämmande. Nu när vi väl tagit oss förbi den spärren och påbörjat arbetet så känns det väldigt bra, som om allting redan är färdigt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hyttfogden © 2020. All rights reserved.