Kyligt problem.

Kyligt problem

Vi har ett kylrum här hos Hyttfogden, där vi förvarar mat. Det är inte så konstigt kanske, med tanke på vår verksamhet, utan det är snarare helt naturligt. Men mer specifikt, vårt kylrum har länge varit lite av ett problembarn för oss, då det är väldigt energiineffektivt, och pålitligheten är inte den bästa. Det krånglar då och då, vilket under senaste året en gång lett till en allvarlig störning i vår verksamhet, och det är någonting vi sent omsider bestämt oss för att rätta till en gång för alla. Om det skulle krascha helt så skulle kostnaderna bli väldigt stora, i form av mat som blir oanvändbar. Då är det bättre att fixa det nu, snarare än att vänta tills det kraschar helt.

Ny energisnål kylanläggning
Vi har därför vänt oss till ett företag som är experter på kylteknik, speciellt då energisnål och miljövänlig sådan. De ska fixa till vårt kylrum en gång för alla är det tänkt, vilket är i senaste laget. Men så länge vi får en ny kylanläggning innan den gamla ställer till det riktigt rejält så är det ju bra. Vi har skjutit på det lite väl länge nu, låtit snålheten bedra visheten, vilket ju i förlängningen ofta innebär att det blir dyrare än det annars skulle ha blivit. Nu har det jut, hoppas vi, inte blivit så för oss, även om det varit nära några gånger. Att det krävdes så många varningar innan vi agerade är ingenting annat än en skandal.

Noggrannhet
Ett skäl till att vi valde det företag vi gjorde är noggrannhet. De nöjer sig inte med att bara installera och sedan så är det bra med det, utan de gör också en detaljerad slutkontroll för att försäkra sig om att det hela fungerar som det ska, vilket vi nog tror att det kommer att göra. Det hela kommer att utföras under november, vilket ju är lågsäsong för oss så störningarna på verksamheten kommer att bli minimal. Så det är det som är vårt nästa stora projekt för att göra Hyttfogden ännu bättre än vad det redan är idag, även om det inte kommer att direkt märkas för våra gäster.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hyttfogden © 2021. All rights reserved.