Nya diskmaskiner.

Nya diskmaskiner

En restaurang ger mycket disk, det är självklart, och det finns ju en klichébild av att den som inte klarar av att betala notan i stället får diska av den. Det kanske gäller för en del enklare restauranger, att man diskar för hand. Men det är betydligt vanligare att diskmaskiner används, eftersom det skulle vara ett slöseri med resurser att sätta någon att diska, med tanke på hur MYCKET disk det blir. Att diska är ju också ett jobb som inte kräver speciellt mycket utbildning eller förkunskaper, så att sätta någon på det skulle ju vara att någon fick göra ett jobb under deras kompetensnivå. Nu ska vi dock inte se ner på restauranger där det av olika anledningar diskas för hand – det kan finnas många skäl till det. Men så inte hos oss på Hyttfogden. Vi använder oss av diskmaskiner. Men ibland är olyckan framme.

Trasig diskmaskin – kaos!
En av våra diskmaskiner gick sönder nyligen, vilket ledde till stora problem. Vi hade helt enkelt inte kapacitet att få fat, tallrikar och bestick diskade i tillräckligt rask takt. Lösningen var då självklart att skaffa en ny diskmaskin. Att reparera den gamla kändes som en dålig idé, då den var just det – gammal. Tekniken har gått fram på alla områden, så även vad gäller diskmaskiner. Vi tittade lite på Gränsbygdens olika diskmaskiner och beställde en av de större och mer avancerade modellerna. Resultatet: snabbare och bättre diskning. En win-win-situation helt enkelt.

Julkonferens
I övrigt så håller vi på att förbereder inför en större julkonferens som kommer att gå av stapeln här om två veckor. Ett lite annorlunda evenemang, av en typ som vi inte skött förut. Det känns riktigt spännande, och vi kommer att använda erfarenheterna vi får från detta (som vi givetvis tror och hoppas ska gå bra) för att se om vi inte ska erbjuda skräddarsydda evenemang till nästa jul. Det borde det ju definitivt finnas en marknad för, med tanke på att vi fick en förfrågan om det utan att specifikt erbjuda julevenemang. Hur som, om två veckor smäller det, och det känns väldigt, väldigt spännande.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hyttfogden © 2021. All rights reserved.